dimecres, 16 de maig del 2012


ELS 10 MANAMENTS DE LES RETALLADES
Des del canvi de govern de la Generalitat al desembre de 2010,  l’ EDUCACIÓ ha estat un dels més castigats per les retallades.  Mireu els deu manaments:

1.       Aquest curs, els docents han allargat una hora més la seva jornada lectiva. S'estalviarà contractar 1.500 interins el proper curs.  ACOMIADAMENTS ENCOBERTS.
2.       Eliminació de la sisena hora a les escoles, que va ajudar a equiparar l'horari lectiu amb les escoles concertades.  DISCRIMINACIÓ DE L’ESCOLA PÚBLICA.
3.       S'han suprimit també les ajudes a les associacions de pares i mares (AMPAS). MENYS EQUITAT.
4.       Rebaixa d'un 28% de la subvenció a les guarderies públiques municipals.  DESMANTELLAMENT DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA.
5.       Retirada del pla de la digitalització de les aules. SENSE AVALUACIÓ.
6.       Augment d'un 7,6% (el màxim possible) de les taxes universitàries.  SELECCIÓ ENCOBERTA.
7.       Revisió, i eliminació en alguns casos, dels màsters amb menys de 20 alumnes. Es revisaran els graus universitaris amb menys de 40 alumnes. PÈRDUA DE CONEIXEMENTS MINORITARIS PERÒ IMPORTANTS.
8.       Supressió d’escoles (pel descens demogràfic) i s'inicia el tancament progressiu de d’altres.  ENFONSAMENT DEL SECTOR PÚBLIC.
9.        600 professors interins perdran la seva plaça i passaran a ser substituts i a aquests se'ls reduirà la jornada laboral. Acomiadaments d’associats  a les universitats. DESPROFESSIONALITZACIÓ DEL PROFESSORAT
10.   2.000 els professors afectats en totes les retallades. BAIXAR LA QUALITAT DEL SECTOR PÚBLIC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada